خواص داروئی موسیر برای سلامتی + جایگاه موسیر در طب سنتی
موسیر ایرانی سرشار از مواد مغذی است به همین دلیل خواص زیادی از جمله خاصیت آنتی اکسیدانی، افزایش گردش خون و سوخت ساز، کاهش کلسترول، خواص ضد التهابی و ترمیم کننده زخم دارد. موسیر از خانواده پیاز و سیر است به همین دلیل بسیاری از خواص سیر و پیاز را دارد.
موسیر سفید ایرانی فقط در ایران و چند کشور دیگر یافت می شود بنابراین مطالب علمی معتبر در مورد این گیاه پر خاصیت به ندرت یافت می شود، بنابراین ما در این مقاله با استناد به طب سنتی ایرانی و همچنین آنالیز های انجام شده بر روی مواد معدنی موجود در موسیر و ترجمه ی مقالات چند سایت معتبر انگلیسی زبان، لیستی از خواص اثبات شده این گیاه فوق العاده را در اختیار شما قرار داده ایم. امیدواریم که برای شما همراهان موسیر امید مفید باشد.
۱. خواص ترمیم کننده زخم
خب اول از همه می خوام تجربه ی خودم رو باهاتون به اشتراک بزارم. چند ماه پیش دستم رو چاقو برید، اما چسب زخم نداشتم، خلاصه مشغول کار شدم و موسیرای اسلایس شده رو جلوی فن ریختم و دستم کامل به عصاره ی موسیر آغشته شده بود، ونکته ی جالب اینجاست که فردای اون روز زخم دستم حدود ۹۰ درصد درمان شده بود! و صادقانه می گویم تا به الان چنین ماده ای برای ترمیم زخم ندیده بودم.
۲.موسیر برای کلسترول و تنظیم فشار خون
موسیر حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که این ماده برای کاهش فشار خون بالا موثر است. موسیر همچنین ترکیبات دارای فلوئیدی است که در کاهش کلسترول خون نقش دارند.
۳.موسیر برای دیابت
همانطور که میدانید موسیر از خانواده سیر و پیاز است به همین دلیل خواص مشابه با آنها دارد. موسیر مانند سیر و پیاز خواص ضد دیابتی دارد زیرا باعث تولید انسولین و در نتیجه کاهش قند خون می شود. همچنین فیبر موجود در موسیر باعث تنظیم قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می شود.
۴.موسیر و دستگاه گوارش
مصرف مقدار کنترل شده از موسیر برای درمان زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید است. همچنین فیبر بالای موجود در موسیر باعث بهبود عملکرد روده ها شده و عمل دفع را تسهیل می کند.
۵.سلامت و رشد کودکان
آنالیز های انجام شده روی این گیاه نشان می دهد که موسیر سرشار از ویتامین های AوC و فسفر و منیزیم است. این مواد به خصوص برای کودکان درحال رشد بسیار ضروری و مفید هستند.
۶.تاثیر موسیر در سرماخوردگی و آلرژی
موسیر به دلیل وجود ترکیبات گوگردی خاصیت ضد باکتریایی دارد و یک آنتی بیوتیک طبیعی است.
بسیاری از افراد به بوی موسیر آلرژی دارند. نکته جالب در طبیعت این است که گل بنفش موسیر خواص ضد آلرژی دارد و یک آنتی هیستامین طبیعی محسوب می شود.
۷.کمک به لاغری وکاهش وزن
همانطور که در بخش قبلی گفتیم موسیر باعث ترشح انسولین در بدن می شود. و ترشح انسولین باعث کاهش قند خون و درنتیجه لاغری می شود.
موسیر در طب سنتی| طبع موسیر چیست؟
به گفته پزشکان طب سنتی طبع موسیر گرم و خشک است. باید بدانید که غذا های دارای طبع گرم و خشک اغلب برای فصل تابستان مناسب هستند مانند : موسیر، فلفل سبز، زیتون، انبه، نارگیل و…
از جمله تاثیرات غذا هایی با طبع گرم مثل موسیر به افزایش انرژی، بهبود گردش خون، گرم کردن و بهبود سردی بدن و… اشاره کرد.
مصلح موسیر چیست؟
در طب سنتی ایرانی غذاها به همراه مصلح مصرف می شده اند یعنی یک ماده غذایی که باعث متعادل کردن طبع و کاهش عوارض جانبی و کمک به بهبود هضم غذای اصلی می شود.
گفتیم که طبع موسیر گرم است بنابراین غذاهایی با طبع سرد مصلح موسیر هستند، به عنوان مثال سرکه اولین مصلح موسیر است پس نتیجه میگیریم طبع ترشی موسیر از موسیر خالص متعدل تر و بهتر است.
همچنین جوشاندن موسیر در آب و نمک یا کره یا روغن بادام هم باعث معتدل تر شدن و کاهش عوارض گرمی موسیر می شود.
جالب است بدانید موسیر باعث کاهش سردی لبنیاتی مثل ماست و دوغ می شود. پس به جای استفاده از ماست ساده پیشنهاد می شود از ماست و موسیر استفاده کنید.
طرز تهیه ماست و موسیر با استفاده از گرانول موسیر
خواص ماست و موسیر
۱.خواص ماست و موسیر برای سلامت قلب
مطالعات نشان می دهد که هم موسیر و هم ماست برای سلامت قلب و کاهش کلسترول مفید هستند پس مصرف این دو باهم نور علی نور است! و قلب شما را نجات می دهد.
۲.ماست و موسیر منبع غنی کلسیم و پروتئین
سایت معتبر medical news today در مقاله ای بیان کرده است که ماست سر شار از کلسیم و پروتئین است.
کلسیم برای سلامت استخوان ها و دندان ها خصوصا برای کودکان در حال رشد ضروری است، جالب است بدانید مقدار کلسیم موجود در ماست از کلسیم شیر بیشتر است!
۳.کمک به سلامت سیستم گوارش
ماست باکتری های مفید روده را افزایش می دهد بنابراین باعث می شود عمل هضم بهتر انجام شود. همچنین مشاهدات پزشکان نشان داده است که ماست به تجزیه لاکتوز کمک می کند و علائم سندروم روده تحریک پذیر را کاهش می دهد.
جالب است بدانید موسیر به شکلی که ما میشناسیم ( تصویر پایین ) بیشتر در آسیا کشت و مصرف می شود به همین دلیل منابع معتبر انگلیسی درباره ی خواص موسیر ایرانی بسیار کم است به همین دلیل برخی از سایت های غیر تخصصی مطالبی من در آوردی برای ترغیب خوانندگان در باره خواص موسیر می نویسند! پس دقت کنید که به هر مطلب غیر معتبر در اینترنت اعتماد نکنید.
یک پاسخ
کاربردی بود مرسی